doctor picture missing

Melinte Andreea

Programare
doctor picture missing

Dr. Ungureanu Mihaela Onisia

Programare
doctor picture missing

Dr. Ungureanu Alexandru

Programare

PSIHOTERAPIE

  • psihoterapie si consiliere adult – copil, individuala si de grup;
  • psihodiagnostic si evaluare psihologica;

PSIHOLOGIA MUNCII

  • evaluare psihologica;
  • examen pentru angajare, periodic si reluarea activitatii;

ALTE EVALUARI

  • evaluare si consiliere psihologica
  • psihodiagnostic si terapii scurte
  • evaluare psihologica pentru permis port arma;
  • selectie si recrutare personal

Psihoterapiile psihodinamice

Teoria psihanalitica si psihoterapia bazata pe aceasta teorie a personalitatii a fost întemeiata de catre Siogmund Freud. Din structura teoretica originala elaborata de Freud au evoluat mai multe teorii separate dar înrudite conceptual, care sunt cunoscute astazi sub denumirea de teorii psihodinamice.
Termeni ai limbajului de specialitate psihologic precum nevroza, conflict, atasament, relatii obiectuale, inconstient, mecanisme de aparare, sine, eu, supraeu si multe altele îsi au originea în aceasta abordare.

Psihoterapiile umanist-existentiale

Psihoterapia umanista este o abordare terapeutica ce încearca sa armonizeze componentele majore ale fiintei umane: intelect, corp, suflet. Reprezinta un spectru larg de metode terapeutice si fiecare dintre ele se bazeaza pe capacitatile de autovindecare ale clientului. În psihoterapia umanista clientul este considerat a fi egalul terapeutului, iar datoria acestuia din urma este în primul rînd „sa îl accepte pe client neconditionat”, adica sa nu îl judece.

Psihoterapia existentiala este foarte apropiata de psihoterapia umanista. Ea îsi propune sa ajute clientul sa gaseasca modalitati constructive pentru gestionarea provocarilor vietii de zi cu zi. Se concentreaza pe experienta concreta, individuala a clientului cu anxietatea si stresul, propunînd o explorare a credintelor si a sistemului sau de valori cu scopul de a le clarifica si întelege în relatie cu contextul specific fizic, psihologic si socio-cultural al clientului. Experientele si influentele trecute, prezente si viitoare au importanta egala în terapie. Explorarea credintelor clientului cu privire la propria viata si evidentierea posibilitatilor si a limitarilor existentei reprezinta un aspect important al acestei abordari terapeutice integrative si dinamice. Patru aspecte principale ale „luptei existentiale” sunt abordate cu precadere în terapie: moartea, libertate versus responsabilitate, izolarea, si absurdul existential.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala

Psihoterapia cognitiv-comportamentala este o abordare practica bazata pe definirea precisa a unor scopuri terapeutice si utilizarea unor metode active pentru a le atinge. Psihoterapeutul cognitiv-comportamental evalueaza patternurile de gîndire si comportament ale clientului si modul în care aceste patternuri sunt reîntarite si mentinute în timp de catre persoane sau de mediul în care aceasta traieste. Apoi este realizata o analiza functionala a modului în care clientul gîndeste si se comporta, pentru aceasta fiind folosite proceduri standardizate si precise cu ajutorul carora clientul consemneaza ideile si comportamentele disfunctionale. Dupa ce clientul si terapeutul ajung sa înteleaga modul în care apar simptomele si comportamentele problematice se concepe un program terapeutic prin care aceste comportramente sa fie modificate. În aceasta abordare terapeutica este foarte important ca clientul sa învete sa recunoasca si sa înregistreze modalitatile irationale de gîndire (gînduri automate, idei catastrofice).

Psihoterapia transpersonala

Psihoterapia transpersonala este o abordare care pune accent mai ales pe dimensiunea spirituala a persoanei. Considera ca psihicul uman poseda un nucleu central numit  Suflet ca centru al identitatii si de asemenea un eu personal. Psihoterapeutii care adera la aceasta abordare folosesc diverse metode pentru a descoperi continuturi psihice îngropate în memorie bazîndu-se pe potentialul clientului si pe experienta acestuia.